Μεταφράστε τη σελίδα

Αναζήτηση / Search

Socratic News


Are you interested in Democracy ?

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Κατά Οθωμανολαγνίας, λόγος δεύτερος, αποθαρρυντικός.*



Γράφει ο Γ. Σιδηρούντιος από το ellinikesaxies.blogspot.com

Η πρώτη μεγάλη πλάνη από την οποία η Οθωμανολαγνία πηγάζει, είναι η ίδια η βαθιά της πίστη στο ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο ρίπτοντας άνθη ευχαριστιών σε όσους την διώκουν κραδαίνοντας ξίφη. Το αποτέλεσμα αυτής της πλάνης είναι γνωστό: η εκρίζωση και ο μαρασμός της Χριστιανοσύνης εκεί που ριζώνει το Ισλάμ. Η ιστορική θεώρηση που μας λέει ότι η ορθή Χριστιανική πίστη επικράτησε δια της οδού της αγάπης, δεν είναι τίποτα άλλο παρα μία παρανόηση. Το ζήτημα όμως εδώ δεν είναι να εμβαθύνουμε στο θέμα της ιστορικής γέννεσης του Χριστιανισμού, πράγμα για το οποίο πολλά νέα στοιχεία έχουμε για μελλοντικές αναρτήσεις.

Επι γής, υπάρχουμε ως άνθρωποι με την σημερινή μας μορφή τουλάχιστον για διακόσιες χιλιάδες χρόνια. Με προηγούμενες μορφές μας υπήρξαμε επι γης για αρκετές ακόμα εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Όμως, παρατηρήστε παρακαλώ, ό,τι πόλεις και πολιτισμό καταφέραμε να φτιάξουμε μόνο τις τελευταίες κάποιες δεκάδες αιώνων, και ότι μόνο κατα τον εικοστό αιώνα έχουμε ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού να ζει σε πόλεις, σε τόπους δηλαδή όπου δημιουργείτε ο πολιτισμός. Λόγω της μικρής του έκθεσης σε χρονικό διάστημα πολιτισμού, ο άνθρωπος εξακολουθεί να παραμένει σε ένα μεγάλο βαθμό ένα πρωτόγονο πλάσμα, στο οποίο ούτε καν η λογική δεν έχει εμπεδωθεί βαθιά. Μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι διανοητικά εξελιγμένο και έχει πανανθρωπιστική συνείδηση, ενώ το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό έχει φυλετική, ή εθνική, ή θρησκευτική, ή τοπική συνείδηση. Οι διαχωρισμοί των ανθρώπων σε ομάδες, εθνικές ή ιδεολογικές, ή και οπαδών ποδοσφαίρου ακόμα, προέρχονται από τις ίδιες βασικές ζωώδεις αρχές, με βάση τις οποίες και τα κοπάδια των λύκων, των λιονταριών, των πιθήκων, χωρίζονται σε ομάδες και οριοθετούν δική τους γη. Ο άνθρωπος λοιπόν παρέμεινε πολύ περισσότερο ζωώδης από όσο νομίζουμε, και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιδεολογίες εκείνες που εκμεταλλεύονται τα πρωτόγονα ένστικτα του ανθρώπου είναι αυτές που κάθε τόσο θριαμβεύουν. Δείτε. Η ανθρωπότητα κατα καιρούς είχε στα χέρια της εξαιρετικούς πολιτισμούς, τους οποίους με μεγάλη δυσκολία δημιούργησε, αλλά η ίδια κατέστρεψε, με τα δικά της χέρια. Η βασική θεώρηση λοιπόν ότι ο άνθρωπος είναι εξ ορισμού και κατα φύσιν καλός είναι λανθασμένη, αν λάβει κανείς υπόψη του το διαχρονικό κακό που έχει προξενήσει ο άνθρωπος στον συνάνθρωπο και την ίδια του την μητέρα γη. Ο άνθρωπος λοιπόν δεν είναι κατα φύση καλός, αλλά ούτε κατα φύση κακός. Ο άνθρωπος είναι καλός και κακός, και κατα βάση πρωτόγονος.
Η θεολογική θεώρηση του ότι ο αρχικός άνθρωπος του πρώτου παραδείσου ήταν καλός, είναι πλάνη πρωτογόνων στη σκέψη ανθρώπων που αρνήθηκαν την ταπεινότητα της φυσικής καταγωγής του ανθρώπου, αναβιβάζοντας έτσι την αξία των ίδιων τους των εαυτών, αρνούμενοι την πικρή πραγματικότητα. Αυτή λοιπόν η πλάνη είναι η πρώτη βάση πάνω στην οποία αναπτύσσετε η Οθωμανολαγνία. Ο Οθωμανολάγνος πιστεύει ότι δια της υποταγής του θα σαγηνεύσει τον δυνάστη του, θα τον εξημερώσει και θα τον αλλάξει, θα τον επαναφέρει στην ανώτερη ανθρώπινή του υπόσταση. Αυτή η πρακτική, αυτός ο τρόπος σκέψης, καταγωγή έχει ανατολίτικη, έτσι ακριβώς όπως ασιάτικη είναι και η σημερινή σκυλαδκουλτούρα που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που η/ο νεοέλληνας σκυλάς χορεύει τσιφτετέλι μπροστά στο κοινό το οποίο θέλει να σαγηνεύσει, ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό και τις ίδιες κινήσεις κινούνται οι Οθωμανολάγνοι, εδώ και πολλούς αιώνες μπροστά στο Ισλάμ.
Ο εξανδραποδισμός μας, η σφαγή μας, η κατοχή των δικών μας τόπων, η μετατροπή των εκκλησιών και μνημείων μας σε στάβλους, ερμηνεύονται από τους Οθωμανολάγνους ως απόδοση θείας δικαιοσύνης, διότι ο Θεός ξέρει. Είναι πανταχού παρών και τα πάντα ποιών. Αυτός ακριβώς ο πλανεμένος ορισμός του Θεού είναι η δεύτερη βάση πάνω στη οποία αναπτύσσετε η Οθωμανολαγνία, αλλά και άλλες θρησκευτικές νόσοι, διότι ο Θεός ούτε παντογνώστης είναι, ούτε αλάθητος, παρά μόνο ένα ανθρώπινο διανοητικό κατασκεύασμα το οποίο κατοικεί μέσα στα μυαλά κάποιων ανθρώπων που ζουν τις τελευταίες λίγες εκατοντάδες αιώνων. Ο βιαστής σφαγέας κατακτητής στα μάτια του θεολογούμενου Οθωμανολάγνου δεν είναι τίποτα άλλο από έναν εκφραστή του θεϊκού θελήματος, ένα θείο όργανο, μέσω του οποίου ο Θεός προσπαθεί να συνετίσει και να νουθετήσει τους αμαρτωλούς Χριστιανούς. Και αυτή ακόμα η καταστροφή μετονομάζετε από τους Οθωμανολάγνους ως έκφραση της 'αγάπης του Θεού,' διότι, ως γνωστόν, σύμφωνα με τους Οθωμανολάγνους ο Θεός δεν είναι ποτέ τιμωρός, και όλα τα κάνει από αγάπη για το εκλεκτό και κορυφαίο προϊόν του, τον άνθρωπο. Η Οθωμανολαγνική θεολογία βλέπει τον Οθωμανό σταλμένο από το Θεό για την ψυχική μας σωτηρία, και όχι ως πνευματικό ή φυσικό αντίπαλο. Η Οθωμανολαγνική θεολογία διδάσκει ότι ο ίδιος ο Θεός είναι αγάπη, οπότε από την αγάπη του είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα, με κατακτητές τους Οθωμανούς και το Πατριαρχείο υπόδουλο. Αγαπά ο Οθωμανολάγνος λοιπόν την κατάσταση ως έχει, αγαπά και δέχεται τα δεδομένα και την κυριαρχία του Οθωμανού. Αγαπά ο Οθωμανολάγνος τον Οθωμανό, και όλος απορία αναρωτάτε: γιατί να αντισταθούμε στο θέλημα του Θεού, που με την αγάπη του μας έφτασε εδώ και μας έφερε τους Τούρκους; Οι Τούρκοι είναι οι πλησίον μας, και αυτούς ο Θεός μας λέει να αγαπάμε, ότι και να μας κάνουν, ότι και να πάρουν. Και αν τύχει μερικές φορές και μας σφάζουν, καλό μας κάνουν, διότι στον παράδεισο θα πάμε.
Οθωμανολάγνοι υποκριτές, λοβοτομημένοι θεολογιστές, ανατολίτες καθηγητές κρυπτοευνούχοι, λάτρεις του παραλόγου και της μεταφυσικής, αυτά που εσείς καλά θεωρείτε και φυσικά και εκ Θεού, δεν είναι τίποτα άλλο από μία ανώμαλη πλάνη, μία τις βλακωδέστερες που είδε ποτέ η ανθρωπότητα. Ποτέ δεν εξετάσατε αν αυτά που λέτε και πιστεύετε είναι παρα φύσιν. Πρόσφατα παρουσιάζετε ως μεγάλη σας επιτυχία το ότι καταφέρατε τον επανεκτουρκισμό σας. Τι υπέρ φύσιν άθλος ! Μήπως το επόμενο βήμα θα είναι να σας ακολουθήσουν τα παιδιά των πασάδων, των μπέϊδων, των κοτσαμπάσηδων και των δοσίλογων που έχουν στα χέρια τους μεγάλο μέρος της οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας; Ή μήπως αυτό δεν χρειάζεται να το ρωτάμε, επειδή αυτοί πάντα είναι μαζί σας; Οθωμανολάγνοι ανθενωτικοί, για σας όλος ο μη Οθωμανικός κόσμος είναι εχθροί, και πρώτα από όλους, οι δυτικοί Χριστιανοί. Και τους άλλους Ορθοδόξους, τους Σλάβους, πάντα αποπαίδια είχατε και τον θρόνο μαζί τους δεν μοιραστήκατε.
Με την δική σας ιδεολογία, όχι μόνο το Πατριαρχείο έμεινε χωρίς ποίμνιο, αλλά το γένος όλο έπαψε να γεννά. Ευνούχοι είσαστε που ευνουχίζουν. Ο παθητισμός, η αναξιοκρατία, βασική αφετηρία έχουν τα λάθος θρησκευτικά μας δόγματα. Από πολιτιστικής και ηθικής πλευράς, στον Ελληνισμό κυβερνά η αίρεση της Οθωμανολαγνίας. Εαν έτσι συνεχίσουμε λίγα χρόνια ακόμα, εύκολα θα γίνει ο Νεοέλληνας Τουρκομουσουλμάνος. Στη μουσική, στο χορό, στο μπακσίσι, το ρουσφέτι και το χαράτσι, η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι τίποτε άλλο στο μεγαλύτερο ποσοστό της από μία χώρα Τουρκομπαρόκ, όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει ο έντιμος πολιτικός κ. Μ. Χαραλαμπίδης.
Το Πανελλήνιο του μέλλοντος όμως δεν ανήκει στα χέρια του Οθωμανολαγνικού πρασινομπλέ συστήματος. Κύριοι Οθωμανολάγνοι, το αντιλαμβάνεστε; Από φέτος άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, και η κρίση που το γένος περνάει είναι κρίση για την οποία εσείς φέρετε τη μέγιστη ευθύνη. Βάρβαρους λοιπόν μας κάνατε, δια των βαρβάρων δοξασιών σας. Αρκετό κακό, αρκετό ραγιαδισμό διδάξατε, αρκετά μάθατε τον κόσμο να ανέχεται την ανομία και την τυραννία, αρκετά διαφθείρατε, αρκετά πήρατε. Το γένος κύριοι επιτέλους, σταδιακά απαλλάσσετε και από εσάς. Δεν είστε εσείς καμία κεφαλή πλέον. Η πηγή της δικής μας αναγεννήσεως είναι το Ελληνικό λογικό. Η δε ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ελλήνων και βαρβάρων δεν είναι καθόλου πλέον μόνο η γλώσσα και η ράτσα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η διαφορά σήμερα βρίσκεται στο ότι Έλληνες είναι στον πλανήτη όσοι την λογική και τον πολιτισμό μελετούν και πιστά υπηρετούν, ενώ οι Βάρβαροι ζουν μέσα στη μεταφυσική δεισιδαιμονία, υπηρετώντας μόνο τα πρωτόγονα ένστικτά τους. Ο Έλληνας είναι ο νέος υπερεθνικός τύπος ανθρώπου, ο λογικός και πολιτιστικός, που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη σε μία εποχή μέσα στις τελευταίες δεκάδες αιώνων.

Το ζητούμενο δεν είναι η διαπόμπευση των Οθωμανολάγνων, αυτό το κάνουν μόνοι τους στους εαυτούς τους. Το ζητούμενο δεν είναι η καταστροφή της Ορθοδοξίας αλλά της Κακοδοξίας, της ιδεολογίας εκείνης η οποία είναι υπεύθυνη για τις ήττες μας. Η Οθωμανολαγνία οδηγεί στον εκτουρκισμό κύριοι, στην Ισλαμοποίηση, γιατί να αρνηθούμε αυτό που και τα νήπια κατανοούν και αναγνωρίζουν; Το Πατριαρχείο της Κων/πολεως πρέπει να υπάρχει και να θριαμβεύσει. Κάτι τέτοιο όμως μόνο με μια Αμερικανορωσική συμμαχία μπορεί να επιτευχθεί, και με την συμμετοχή όλων των Χριστιανών. Αυτό που σήμερα υπάρχει ως Πατριαρχείο, πολύ περισσότερο καλό στην Τουρκία κάνει, παρα στην Ορθοδοξία, και καλώ άλλους να εξηγήσουν τους λόγους. Το ότι η Τουρκία δεν άλλαξε τον κανονισμό να δέχεται και μη Τούρκο υπήκοο για Πατριάρχη, και το ότι γίνονται οι Έλληνες Τούρκοι υπήκοοι για να σώσουν το Πατριαρχείο, είναι εξευτελισμός και μεγάλη απόδειξη ότι το Πατριαρχείο είτε ουδεμία δύναμη έχει και ακολούθησε σκυφτό την Τουρκική πρόταση , ή αυτό έκανε στην Τουρκία την λάθος πρόταση. Ο Πατριάρχης, σεβαστός, δράμα η ζωή του, και δηλητήρια τον κερνούμε, είναι αλήθεια. Όταν όμως το Πατριαρχείο, υποταγμένο, επι σειρά αιώνων ευνουχίζει το ποίμνιο, έρχεται και η στιγμή της στείρωσης και της ατεκνίας, και μένει και το ίδιο δίχως ποίμνιο. Ουδεμία αναγέννηση και ανάσταση του γένους δεν πρόκειται να προέλθει μέσα από την Εκκλησία. Η επιστροφή αρκετών νέων στις εκκλησίες τις τελευταίες δεκαετίες, είναι συνυφασμένη με την εποχή της παρακμής και της πρασινομπλέ κατάντιας. Το ζητούμενο δεν είναι η κατάργηση της Εκκλησίας και των δομών της, το ζητούμενο είναι ισχυρότερες δομές από τις υπάρχουσες να δημιουργήσει το Πανελλήνιο. Οι ίδιες οι δομές και η οργάνωση της Εκκλησίας πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να μεταλλαχθούν με τρόπο ειρηνικό, σε κάτι καινούργιο, καλύτερο και ισχυρότερο, Ελληνοκεντρικότερο. Ελληνικοί Χριστιανικοί Ναοί και εγκαταστάσεις θα πρέπει να παραχωρούνται και στους Πολυθεϊστές και όσους άλλους επιθυμούν να εργασθούν για τον Πανελληνισμό και την Αξιοκρατία, για μια νέα φιλοσοφία η οποία όχι μόνο θα βγάλει τον Ελληνισμό από την πνευματική του κρίση, αλλά θα τον φέρει και πάλι πρωτοπόρο στην ανθρωπότητα. Ο Αλέκος Παναγούλης, ο μεγάλος ιδεολόγος της δημοκρατίας, η μετενσάρκωση του δίκαιου Σωκράτη, έχει αναστηθεί και βρίσκεται μέσα στο πνεύμα της Ελληνικής νεολαίας. Οι μεγάλοι άγνωστοι ήρωες του ΕΑΜ, του μεγαλύτερου λαϊκού αντιστασιακού κινήματος που γνώρισε η ανθρωπότητα ενάντια στο φασισμό και τη διαφθορά, σηκώνονται από τους τάφους τους για να μιλήσουν μαζί μας και να μας οδηγήσουν. Όπως το έχουμε ξαναπεί, από φέτος άρχισε να πεθαίνει ο Νεοελλαδισμός, και μία νέα ελπιδοφόρα εποχή γεννιέται, η εποχή του Πανελληνισμού και της Αξιοκρατίας ( Axiocracy Movement ) που σύντομα θα δώσει ένα νέο, δικαιότερο πολιτικό σύστημα στην ανθρωπότητα από αυτά που ήδη υπάρχουν. Η Οθωμανολαγνία λοιπόν σύντομα και αυτή θα αποτελέσει θλιβερό παρελθόν, και θα μείνει στην ιστορία ως το ύστατο σημείο της ιδεολογικής παρακμής μας.

*Οθωμανολαγνία με ι, όχι μόνο επειδή πρόκειται περί θρησκευτικής νόσου, αλλά και επειδή με το ει παραπέμπει σε αφροδίσια ζητήματα τα οποία εδώ δεν εξετάζουμε. Τον πρώτο
λόγο κατά της Οθωμανολαγνίας μπορείτε να βρείτε εδώ : http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post_14.html

«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

«Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα»

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

Επιστολή στον Πάπα από κρυφές ερωμένες ιερέων


Επιστολή στον Πάπα από κρυφές ερωμένες ιερέων στην Ιταλία.


Η εμμονή των καθολικών στην απαγόρευση του γάμου, στους ιερωμένους τους, προκαλεί την προσφυγή τους είτε σε κατα φύσην κρυφές συζυγικές σχέσεις, είτε σε παρα φύσιν ερωτικά έκτροπα, σκάνδαλα και ψυχολογικές ανωμαλίες στις τάξεις των ιερέων τους.

Οπότε οι κρυφές ερωμένες (περί τις 40) αναγκάστηκαν να συνεργαστούν και να στείλουν κοινή επιστολή στον μέγα αρχιερέα του Βατικανού.

Με άλλα λόγια "ο κόσμος το᾽χει τούμπανο και᾽μεις κρυφό καμάρι". Όλοι οι ιερωμένοι και όλες οι (ι)ερωμένες όχι απλά γνωρίζονται μεταξύ τους και γνωρίζουν το τι στη πραγματικότητα συμβαίνει, αλλά σε λίγο θα κάνουν και δημόσιο ανοιχτό κίνημα προς επίτευξη των επιθυμιών και στόχων τους.


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Κωστή Παλαμά -- Ουράνια


ΟΥΡΑΝΙΑ


Ήλιε, εσύ, πηγή αστείρευτη
κάθε ζωής, εικόνα
του ωραίου υπερτέλεια
και του Απείρου κορώνα.

Πριν αρχίσουν το διάβα τους
των θεών οι λεγεώνες,
πρώτο θεό σε αγνάντεψαν
και μοναχόν οι αιώνες.

Και πάλι θεός ύστατος
σε νεκρική λαμπάδα
του τελευταίου θρησκεύματος
θα φέξης την κρυάδα.

Η γη μας γη άφθαρτων
αερικών και ειδώλων,
πασίχαρος και υπέρτατος
θεός μας είν' ο Απόλλων.

Στα εντάφια λευκά σάβανα
γυρτός ο Εσταυρωμένος
είν' ολόμορφος Άδωνις
ροδοπεριχυμένος.

Η αρχαία ψυχή ζει μέσα μας
αθέλητα κρυμμένη,
ο Μέγας Παν δεν πέθανεν,
όχι, ο Παν δεν πεθαίνει!

...
Μιαν αυγή χειμωνιάτικη
που φορούσε κορώνα
την καταχνιά, σαν όραμα
είδα τον Παρθενώνα.

Μαγικό μισοδιάφανο
τον έζωνε μαγνάδι
στον ήλιο αγνάντια, κ' έλεγεν:
- Εγώ είμαι το σημάδι

του ωραίου που δείχνει απόμακρα
στην πλατωσιά του Απείρου
και τ' άσπρο στέρεο μάρμαρο
σαν τον αχνό του ονείρου.

Θαύμα θαυμάτων μέσα μου
σαλεύει, ενώ κοιμάται...
Αδέλφια μου, να πλάσουμε
νέαν θρησκείαν ελάτε!

Ασάλευτη, πανύψηλην
αλήθεια, ένα παλάτι
των όλων για όλους! Άφραστη
θρησκεία που νάχει κάτι

πλέον βαθύ απ' τον Έρωτα,
πιο μέγα απ' τη Θυσία,
και κάτι πλέον απέραντο
κι απ' την Αθανασία!

Το όρος στη Ναζαρέτ και οι αφηγήσεις του Λουκά



Στο βιβλίο του Λουκά (κεφάλαιο 4, στίχοι 28-30), παρουσιάζεται μια δραματική σκηνή απόπειρας δολοφονίας του Ιησού.

28 Tότε κυριεύτηκαν όλοι από θυμό ακούοντας μέσα στη συναγωγή αυτά τα πράγματα 29 και πετάχτηκαν επάνω και τον έβγαλαν έξω από την πόλη και τον πήγαν ως την απόκρημνη πλευρά της κορυφής του βουνού, πάνω στο οποίο ήταν χτισμένη η πόλη τους, για να τον ρίξουν στον γκρεμό. 30 Aυτός όμως ξέφυγε από ανάμεσά τους και συνέχισε το δρόμο του.

Παρατηρώντας όμως την περιοχή από τις αεροφωτογραφίες και διαβάζοντας άλλα άρθρα, ήρθα σε κάποια συμπεράσματα που δεν αποδεικνύουν την καταγραφή του Λουκά ως πραγματική.

Η Ναζαρέτ ήταν ένας οικισμός με το πολύ 50 καλύβες που ιστορικά θα κατοικούνταν από δύο ή το πολύ τρεις γενεές οικογενειών. Όλοι τους λιγότερο ή περισσότερο ήταν συγγενείς εξ αίματος ή αγχιστείας. Άρα και ήξεραν καλά όλοι τους τον κάθε κάτοικο του οικισμού.

Το λεγόμενο μέρος της Ναζαρέτ, τώρα έχει κατοικηθεί στη κοιλάδα. Τα υψηλότερα μέρη εκεί κοντά λέγονται Mount Precipice, και Mount Tabor (κοίτα στη πρώτη και δεύτερη φωτογραφία). Κανένας γκρεμός δε φαίνεται να υπάρχει επάνω στους δύο αυτούς λόφους, και αν αποδεχθούμε ότι η Ναζαρέτ ήταν όχι πάνω στο λόφο αλλά εκεί που είναι σήμερα, θα ήταν αδιανόητο ο όχλος των 50 οικογενειών να αναγκάσει τον Ιησού να καταφύγει σε έναν από τους δύο λόφους της περιοχής που απέχουν αρκετά από την πόλη (περί τα 1500 μέτρα το καθένα).

Εάν πάλι η Ναζαρέτ ήταν πάνω στον ένα ή άλλο λόφο, θα ήταν πιό εύκολο να πάρει κάποιος κυνηγημένος την κατηφόρα, για να ξεφύγει από το πολύ 100 με 150 ενήλικες.

Και σε περίπτωση που ανέβαινε πάνω στη κορυφή του ΒΟΥΝΟΥ (λοφίσκος στη πραγματικότητα), δεν θα έβρισκε γκρεμό για να πέσει (τρίτη φωτογραφία).

Για το λόφο (όρος) Tabor, δε γίνεται λόγος, και έστω και αν αναφέρονταν, οι γκρεμοί δεν υπάρχουν και ούτε 100 άτομα μπορούν να σε κυνηγήσουν μέχρι εκεί πάνω.

Και τί ακριβώς έκανε ένας συγγενής τους , που ξέρανε ακόμα και τί φαγητό τρώει κάθε μέρα και τι συνήθειες είχε για κάθε μία από τις 24 ώρες της ημέρας, αφού ζούσε χρόνια μαζί τους, ώστε να θέλουν να τον γκρεμοτσακίσουν; Δεν ήξεραν το πατρικό τους "Ου φονεύσεις" διότι "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" θα λάβουν; Γιατί να μην υπολογίσουνε και το σταυρικό θάνατο που επέβαλαν οι Ρωμαίοι;

Και κάτι άλλο, ποιος έχτισε ολόκληρη Συναγωγή για έναν μικρό οικισμό; Ποιος είχε περίσσια λεφτά να τον συντηρεί από όλους τους χωρικούς σε κατάσταση και περίοδο ξένης κατοχής;

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών -- Παραφροσύνη Διοίκησης Ονειροπαρμένων

Το σχέδιο "Προμηθεύς" της Ελληνικής Βασιλείας.
Οι Στρατηγοί και ο Talbot of USA.
Η μεραρχία της Κύπρου που έστειλε ο Παπανδρέου μετακομίζει στο Βόλο με εντολή Παπαδόπουλου και Μακαρέζου.
Η περιέργια του Έλληνα προς την ελευθερία ενοχλεί τον Πατακό.
Ο Καραπάνος δικάζει τις συνειδήσεις.
Οι Ιωαννίδης, Γκιζίκης, Ανδρουτσόπουλος κυνηγούν τους Έλληνες της Κύπρου.
Οι Τούρκοι δηλώνονται απελευθερωτές της Κύπρου.














Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το ελληνικό αλφάβητο είναι έπίκληση του φωτός

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ



Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Πατρώες αρετές δωρεές Απὀλλωνος (φωτοδότου)

Από το 1982 με πολύ πλιάτσικο για όλους



2010 Εν εκκλησίες δήμου τώ Πολιτικάντη άσωμεν "Ενδόξως γαρ δεδόξασται"
(ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Η ιστορία της μεταπολίτευσης έδειξε ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν να Κυβερνούν ούτε να Κυβερνώνται. Επομένως αυτό το φιλμ της κυβέρνησης Χολιγουντιανού τώρα τύπου και την διαβαζόμενη με κόπο σήμερα ρητορεία του, το έχουμε ξαναδεί.

Ως γνωστόν από την δεκαετία του 80’ προσπάθησα να διδάξω ως θεωρία και ως προσωπικό παράδειγμα το πώς Κυβερνάται μια Χώρα. Έγραψα μάλιστα και ένα βιβλίο με αυτόν τον τίτλο. Η ιστορία μου έδωσε δίκαιο. Δεν είχα δυστυχώς συνομιλητές. Τους προειδοποίησα ακόμη και πριν τις εκλογές του 81’. Αυτοί όμως είχαν την βουλιμία, την νεύρωση, την στέρηση με τα υπουργικά κουστούμια και τις Φώτο. Ειδικά οι συνομήλικοι μου. Αυτά συμβαίνουν συνήθως σε υποανάπτυκτα περιβάλλοντα. Πρόκειται για ένα ψώνιο. Με αυτόν τον τρόπο ανακυκλώθηκαν επί δεκαετίες από Υπουργικό κουστούμι σε κουστούμι, όπως στις πασαρέλες, παράγοντας ακυβερνησία παρά διακυβέρνηση, κρατισμό, διαφθορά, σπατάλη, διόγκωση του χρέους.

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ. Δεν άφησαν ούτε ένα που δεν κατέρριψαν.

Τελικά μετέβαλαν τον Ελληνικό λαό σε Σίσυφο που αγωνίζεται δεκαετίες τώρα να ανεβάσει την πέτρα του χρέους αλλά αυτή κατρακυλά. Μιλώ στο νέο μου βιβλίο* για τον Σίσυφο επαναφέροντας γνώμες που ανέπτυξα αρχές της δεκαετίας του 80’. Όταν άρχισε το δράμα του Σίσυφου.

Παρατηρώντας κάτω από αυτό το πρίσμα την Κυβέρνηση δεν διακρίνει κανείς το νέο, την επάρκεια, την ικανότητα, μια άλλη πολιτική ηθική. Έχουμε επανάληψη, ανακύκλωση για να χρησιμοποιήσουμε μια οικολογική λέξη αιωνόβιων πλέον κουστουμιών, όπως περίπου στην παλιά Κίνα. Το παράδειγμα σε αυτό έδωσε εδώ και δεκαετίες, ως φανατικός ζηλωτής ο αρχηγός του ΚΚΚΑΣΟΡ Γ. Παπανδρέου. Αυτή είναι η αλήθεια και η αλήθεια δεν παραχαράζεται στις δημοκρατίες. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως παρατηρείται και στα μέρη μας τους τελευταίους καιρούς.

Έχουμε μια συνάθροιση ανεπαρκειών, του παλιού, του υπόλογου για το πρόσφατο παρελθόν, συν τις νέες στρατολογήσεις και προσηλυτισμούς που στερούνται των χαρακτηριστικών της αυθεντικότητας και της αθωότητας του νέου. Αυτήν την κατηγορία περιγράφω στο νέο μου βιβλίο. Έχει ενδιαφέρον και για τις Πανεπιστημιακές σχολές.

Η αναζήτηση «οικολόγου» είναι για να συμπληρωθεί το Look όχι η ουσία. Μπορεί να ονομασθεί ο εκφυλισμός της οικολογίας. Αυτή η επιχείρηση ως γνωστόν επαναλήφθηκε στο παρελθόν. Ήταν αναμενόμενο να διαφωνώ με τις δαιμονοποιήσεις, τις ανθρωποθυσίες για να ντυθεί το εναπομείναν πρώτο παλιό, καινούργιο, νέο και άφθαρτο. Τις θεωρώ κανιβαλισμό και όχι χαρακτηριστικό μιας πολιτικής κοινωνίας.

Αν δούμε και άλλους συμβολισμούς, την σημειολογία της σύνθεσης των προσώπων, των πράξεων, των αληθινών ταυτοτήτων τους, αναδεικνύονται πολλά αρνητικά και προσβολές της αξιοπρέπειας μας. Ένα χαρακτηριστικό είναι η υπερβολική υποκρισία, η θρασύτητα, ο εμπαιγμός, το ψέμα.

Πολύ πρακτικά όμως αναδεικνύεται το εξής ερώτημα; Ποιο είναι το πολιτικό, μορφωτικό, γνωστικό, τεχνοκρατικό βιογραφικό αυτών των ανθρώπων; Η εμπειρία λέει ότι αυτό που ξέρουν να κάνουν είναι να κατέχουν το κράτος, να παρκάρουν στην κυβέρνηση, να δανείζονται και να διορίζουν. Όχι να κυβερνούν.

Είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη σε αυτό. Είναι πλέον πολύ γνωστό. Κρίθηκαν ήδη πολλές φορές και απέτυχαν. Αποτελούν πλέον μια κυβέρνηση της κάστας.

Βεβαίως η διανοητική κλοπή και η ολοκληρωτικού τύπου χρήση, προπαγάνδιση με ξύλινες λέξεις και συλλαβισμούς της διανοητικής και πολιτικής παραγωγής άλλων και ειδικά της δικής μου, δεν αποτελεί εφόδιο, πόρο διακυβέρνησης. Πρόκειται για την αυτοσυντήρηση μιας νομενκλατούρας, της κάστας, του λόμπυ όπως γράφω στο βιβλίο.

Η χώρα όμως αρχές του 21ου αιώνα το 2009 δεν μπορεί να διαιωνίζει το δράμα του Σίσυφου. Ούτε εναλλασσόμενοι διαδοχικά στου κασίδη το κεφάλι, να μαθαίνουν διάφοροι μπαρμπέρηδες.

Σε μια ιστορική περίοδο που οι συνθήκες ήταν και είναι πολύ ευνοϊκές για τον Ελληνισμό. Από το 1985 υποστηρίζω ότι μπήκαμε στην ευτοπία.

Αντιμετωπίστηκα για αυτά με απόψεις, μεθόδους πεζοδρομίου και όχι μόνον.

Πιστεύω ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια ανακύκλωσης της ανεπάρκειας, της παρακμής, του εμπαιγμού, της κακιστοκρατίας. Είμαστε εκτός παραμέτρων σε όλους τους τομείς με ευθύνη αυτού, με όνομα και επίθετο,παλιού και ανίκανου πολιτικού προσωπικού που αποτελεί όχι μόνο τον μεγάλο ασθενή της χώρας αλλά τον σύγχρονο Γόρδιο Δεσμό της. Οι Πολίτες αρχίζουν να εντοπίζουν την αιτία του κακού παρ’ όλες τις συνθήκες ολοκληρωτισμού.

Τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι η χώρα στερείται Πολιτικών οικονομικών, Πνευματικών Ελίτ. Είναι όμως πλέον η στιγμή αυτών που οφείλουν να στέκονται ως διευθύνουσες ομάδες της χώρας, να σκεφθούν με αίσθημα ευθύνης ιστορικές πρωτοβουλίες άλλων διαστάσεων και επιπέδων. Μέχρι σήμερα δεν έδειξαν ένα παρόμοιο αίσθημα. Αυτή μπορεί να πάρει την μορφή της συγκρότησης μιας κυβέρνησης ειδικών, με τεχνοκράτη Πρωθυπουργό που θα έχει την υποστήριξη όλων των πτερύγων της Βουλής και την συγκατάθεση των Πολιτών.

Ένα πράγμα παραδείγματος χάριν που θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, εκτός των άλλων μαθημάτων Διακυβέρνησης, είναι μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ναυτιλία. Η ναυτιλία ειδικά σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης είναι η ΩΚΕΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Τους μίλησα για αυτό στην Χίο. Ένα στάσιμο, γραφειοκρατικό, ανεπαρκές μυαλό, η κυβέρνηση της ανεπάρκειας στερείται αυτής της λέξης, της οπτικής.

Το δεύτερο πεδίο αφορά την επιστροφή της πολιτικής ως ιδέες, ως αξίες και όχι ως αντιαξίες, ως εκπαίδευση και όχι ως αντιεκπαίδευση, ως αλήθεια και όχι ψέμα, ως πολιτικό κίνημα και όχι λόμπυ και κάστα. Ως σχέδιο και όχι εκφυλισμό της έννοιας του σχεδίου, της προοπτικής που χρόνια επεδίωξα να εισαγάγω.

Αυτό σημαίνει πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός αυθεντικά νέου, μεγάλου Δημοκρατικού Κόμματος. Οι συνομιλητές και οι συμπρωταγωνιστές του βρίσκονται πλέον παντού. Η δημιουργία του είναι αίτημα της περιόδου, των αναγκών και των Εθνικών οριζόντων μας.

Η ανακυκλωνόμενη σύγχυση εμποδίζει την χώρα και τους Έλληνες να συγχρονισθούν με την ιστορία που αυτή την φορά είναι με το μέρος μας.


*Μιχάλης Χαραλαμπίδης «ΑΠΟ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΤΟ ΚΚΚΑΣΟΡ Ο ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ». ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΡΑΒΩΝ. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009.

Ο καθηγητής Νανόπουλος

Ο Δημήτρης Νανόπουλος έρχεται Στα Άκρα .



Πρόσωπα του δημόσιου βίου επιλέγουν λέξεις κλειδιά από το Α ως το Ω, σχολιάζουν την επικαιρότητα και προχωρούν σε εκ βαθέων εξομολογήσεις, μακριά από τα τηλεοπτικά στερεότυπα. Δείτε εδώ: Ο αστροφυσικός Δημήτρης Νανόπουλος έρχεται ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα και σχολιάζει από το Α έως το Ω.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

v2.imerisia.gr - Μεγάλο σκάνδαλο με προμήθειες - ειδησεις , επικαιροτητα , ελλαδα

v2.imerisia.gr - Μεγάλο σκάνδαλο με προμήθειες - ειδησεις , επικαιροτητα , ελλαδα:

Κάθε ανώτερος δημόσιος υπάλληλος έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανείς ανώτερος του να τον ελέγξει, και σε περίπτωση απειλής προς αυτή την οδό, έχουν και τους συνεργούς τους που είναι σε άλλα τμήματα της δημόσιας διοίκησης, που συμποσιάζουν και συμφάγουν το Δημόσιο χρήμα, και έτσι κρατούν όλοι τους κλειστά τα στόματα.


Όταν τρώμε δεν μιλάμε, μας έμαθε η μαμά.

Με κλεμένα κόκκαλα από νεκροταφεία φτιάχνουν και πουλάνε λείψανα "αγίων";

Consecration of a Bishop, by Russian Orthodox ...Image via Wikipedia

Οστά που ισχυριζόταν ότι είναι λείψανα Αγίων πουλούσε σε Ελβετό συλλέκτη νεαρός διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. Ο διάκονος συνελήφθη το Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ύστερα από έρευνες, που άρχισαν όταν στην κατοχή του Ελβετού συλλέκτη βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Τα οστά εντόπισαν στις αποσκευές του οι Αρχές σε έλεγχο που διεξήχθη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", από όπου ο Ελβετός ετοιμαζόταν να πετάξει για Γερμανία.

'Bone relic traffickers' arrested in Greece


The bones were apparently destined for a Russian Orthodox priest in Germany.

The bones that the 43-year-old Swiss man was carrying were sprayed with fragrance and had stickers marking them with the names of saints including St Mary Magdalene, St Andrew, St Basil and St Demetrius, police said.

They said the priest who was the intended recipient of the bones was aiming to set up a church in India.

When police arrested the 24-year-old deacon on Monday, they found 505 bones, 15 skulls, and a collection of Byzantine crosses, coins and icons.

Τρέξτε να προσκυνήσετε τους νεοφανέντες αγίους από τις Σέρρες.

Μάλλον πρόκειται για τους μαρτυρήσαντες επί διωγμού του ΔΝΤ βασιλεύοντος της περιοχής.

Όταν οι θρησκευτικοί ταγοί γνωρίζουν ότι ο πιστός λαός τους όχι μόνο τρώει ότι παραμύθι τους πασάρεις αλλά και μάχονται για τη φράση και ιδέα του ταγού της θρησκείας τους, είναι σίγουρο ότι τους πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και διαβάζοντας ένα άλλο άρθρο, κατανοώ ότι ο Ο λιμουζίνας Ιεράρχης έχει κάνει και άλλα θαύματα στην επισκοπή του !

Reblog this post [with Zemanta]

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Βρέθηκε το παλάτι της Κλεοπάτρας (Πτολεμαίων)

Cleopatra_VII_tetradrachm_Syria_mintImage via Wikipedia

Divers explore sunken ruins of Cleopatra's palace

Στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας βυθισμένο.

Βυθίζονται στα ύδατα ανοικτά της Αλεξάνδρειας, την Τρίτη, οι δύτες διερευνούν τα βυθισμένα ερείπια ενός παλατιού και σύνθετο του ναού από τον οποίο η Κλεοπάτρα διοικούσε, κολυμπόντας πάνω από τους σωρούς των τμημάτων ασβεστόλιθου είχε σφυρηλατηθεί στη θάλασσα από τους σεισμούς και τα τσουνάμι περισσότερα από 1.600 χρόνια πριν.

Η διεθνής ομάδα με κόπο κάνει εκσκαφή σε ένα από τα πλουσιότερα ευρήματα υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων ανά τον κόσμο για την ανάκτηση εκπληκτικών αντικειμένων από την τελευταία δυναστεία που διοικούσε στην αρχαία Αίγυπτο, πριν την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία που την προσάρτησε το 30 π.Χ.

Με την προηγμένη τεχνολογία, η ομάδα ερευνά της Αλεξάνδρειας τα βασιλικά αρχαία κτερίσματα, που βρίσκονται εγκλωβισμένα βαθιά κάτω από το λιμάνι με ιζήματα, και επιβεβαιώνει την ακρίβεια των περιγραφών της πόλης που άφησαν Έλληνες γεωγράφοι και ιστορικοί περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι τοπογραφικές μελέτες επέτρεψαν την ομάδα, με επικεφαλής τον Γάλλο αρχαιολόγο υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων Franck Goddio, να νικήσει την εξαιρετικά φτωχή ορατότητα του λιμανιού και ανασκάπτει κάτω από το βυθό της θάλασσας.

Ανακαλύπτουν τα πάντα, από τα κέρματα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε κολοσσιαία αγάλματα από γρανίτη των ηγεμόνων της Αιγύπτου και βυθισμένους ναούς αφιερωμένους στους θεούς τους.

"Είναι μια μοναδική περιοχή στον κόσμο», είπε ο Goddio, ο οποίος έχει περάσει δύο δεκαετίες ψάχνοντας για ναυάγια και χαμένες πόλεις κάτω από το θάλασσες.

Τα ευρήματα από κατά μήκος της αιγυπτιακής ακτής θα πάνε για επίδειξη στο Φράνκλιν Ινστιτούτου της Φιλαδέλφεια από 5 Ιούν - 2 Ιαν σε μια έκθεση με τίτλο "Κλεοπάτρα: Η αναζήτηση για την τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου.

" Η έκθεση θα περιοδεύσει σε πολλές άλλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής. Πολλά αρχαιολογικά μνημεία έχουν καταστραφεί από τον άνθρωπο, με αγάλματα κομμένα ή θραύση στα κομμάτια.

Τα βασιλικά κτερίσματα της Αλεξάνδρειας - λιμάνια, ένα ακρωτήρι και τα νησιά γεμάτα ναούς, παλάτια και στρατιωτικά φυλάκια - απλά γλίστρησαν στη θάλασσα μετά κατακλυσμικούς σεισμούς στους τέταρτο και τον όγδοο αιώνες.

Η ομάδα του Goddio τα βρήκε το 1996. Πολλοί από τους θησαυρούς του είναι εντελώς άθικτοι, τυλιγμένοι σε ιζήματα που έδιναν προστασία από το θαλασσινό νερό.

"Είναι όπως ήταν όταν βυθίστηκε», είπε ο Ασράφ Abdel-Ραούφ του Ανώτατου Αιγυπτιακού Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, ο οποίος είναι μέρος της ομάδας.

Στη κατάδυση την Τρίτη είχε διερευνηθεί το εκτεταμένο ανάκτορο και σύνθετο του ναού, όπου η Κλεοπάτρα, η τελευταία των Πτολεμαίων ηγεμόνων της Αιγύπτου που μιλούσε Ελληνικά-, αποπλάνησε το Ρωμαίο στρατηγό Μάρκο Αντώνιο, πριν αυτοκτονήσουν μετά την ήττα τους από τον Οκταβιανό, το μέλλοντα Ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο.

Οι καταδύσεις έχουν πάρει τον Goddio και την ομάδα του σε ορισμένες σκηνές κλειδί στη δραματική ζωή του ζεύγους, περιλαμβανομένων των Timonium, που ανατέθηκε η κτίση του από τον Αντώνιο, μετά την ήττα του ως ένα μέρος όπου θα μπορούσε να αποχωρίσει από τον κόσμο, αν και ο ίδιος σκοτώθηκε πριν αυτό ολοκληρωθεί.

Διαπιστώθηκε επίσης ένα κολοσσιαίο πέτρινο κεφάλι πιστεύεται είναι του Καισαρίωνα, γιος της Κλεοπάτρας και του προηγούμενου εραστή τον Ιούλιο Καίσαρα, και δύο σφίγγες, ένας από αυτούς πιθανόν να εκπροσωπεί το πατέρα της Κλεοπάτρας, τον Πτολεμαίο XII.

Από τους δύτες φωτογραφήθηκε ένα τμήμα του βυθού μετά την εκκαθάριση των ιζημάτων με μια ισχυρή συσκευή αναρρόφησης. φακοί τους στο λαμπερό πράσινο σκότος, οι δύτες φωτογράφησαν ερείπια από το ναό της Ίσιδας κοντά στο παλάτι της Κλεοπάτρας στο βυθισμένο νησί της Αντίροδου.

Μεταξύ των μαζικών μπλοκ ασβεστόλιθου που ανετράπηκε τον τέταρτο αιώνα ήταν ένα τεράστιο μπλοκ από χαλαζίτες με χάραξη ενός Φαραώ. Μια επιγραφή αναφέρει ότι απεικονίζει Σέτι Ι, ο πατέρας του Ραμσή ΙΙ.

"Βρήκαμε πολλά αντικείμενα των Φαραώ που ήρθαν από την Ηλιούπολη, ότι είναι τώρα το Κάιρο", δήλωσε ο Αμπντέλ-Ραούφ.

"Έτσι, οι άρχοντες Πτολεμαίων επαναχρησιμοποιούν αντικείμενα των Φαραώ για την κατασκευή των κτιρίων τους."

Με στη βάρκα επάνω, οι ερευνητές εμφανίζουν ορισμένα μικρά πρόσφατα ευρήματα: εισαγόμενα κεραμικά και τοπικά αντίγραφα, ένα αγαλματίδιο του Φαραώ, τελετουργικά χάλκινα αντικείμενα, φυλακτά μόλις μεγαλύτερο από ένα νύχι, και μικρά μολύβδινα πλοία που πεταγόντουσαν από τους φτωχούς στο νερό ή θάβονται στο έδαφος, προς αφοσίωση στους θεούς.

Της Αλεξάνδρειας το Ανατολικό λιμάνι εγκαταλείφθηκε μετά το άλλο σεισμό, τον όγδοο αιώνα, και έμεινε ανέγγιχτο ως ένας ανοικτός κόλπος - εκτός από δύο κυματοθραύστες του 20ου αιώνα - ενώ οι σύγχρονες κατασκευές λιμενικών έργων προχώρησαν στη Δυτική περιοχή του λιμανιού.

Αυτό έχει εγκαταλείψει το αρχαίο Μεγάλο Λιμάνι ανενόχλητο παρακάτω. "Έχουμε αυτό ως ένα ανοικτό πεδίο για την αρχαιολογία," ο Goddio είπε.

Αυτό είναι ένα ιστορικό σημείο της οικογένειας μου και η επαναφορά των κατασκευών ελπίζω να συνοδεύσει και η ανακάλυψη επιστημονικών θεμάτων της εποχής εκείνης.
Reblog this post [with Zemanta]

Τσαγρίνος εναντίον Σεργίου Da Vinci





Ο φοβισμός έχει γίνει ένα με τον τρόπο σκέψης του ορθοδόξου χριστιανού. Τόσο πολύ ώστε να παρακαλά να βρει κάτι για να φοβάται εκεί που δεν υπάρχει φόβος.

Όταν μπορείς να καταγράψεις το θάνατο και τη κηδεία σου ...

NYC - New York Public Library Main Building: M...Image by wallyg via Flickr

Δευτερονόμιον κεφάλαιο 34.

ΚΑΙ ἀνέβη Μωυσῆς ἀπὸ ᾿Αραβὼθ Μωὰβ ἐπὶ τὸ ὄρος Ναβαῦ, ἐπὶ κορυφὴν Φασγά, ἥ ἐστιν ἐπὶ προσώπου ᾿Ιεριχώ. καὶ ἔδειξεν αὐτῷ Κύριος πᾶσαν τὴν γῆν Γαλαὰδ ἕως Δὰν 2 καὶ πᾶσαν τὴν γῆν Νεφθαλὶ καὶ πᾶσαν τὴν γῆν ᾿Εφραΐμ καὶ Μανασσῆ καὶ πᾶσαν τὴν γῆν ᾿Ιούδα ἕως τῆς θαλάσσης τῆς ἐσχάτης 3 καὶ τὴν ἔρημον καὶ τὰ περίχωρα ῾Ιεριχώ, πόλιν φοινίκων ἕως Σηγώρ. 4 καὶ εἶπε Κύριος πρὸς Μωυσῆν· αὕτη ἡ γῆ, ἣν ὤμοσα τῷ ῾Αβραὰμ καὶ ᾿Ισαὰκ καὶ ᾿Ιακὼβ λέγων· τῷ σπέρματι ὑμῶν δώσω αὐτήν· καὶ ἔδειξα τοῖς ὀφθαλμοῖς σου, καὶ ἐκεῖ οὐκ εἰσελεύσῃ. 5 καὶ ἐτελεύτησε Μωυσῆς ὁ οἰκέτης Κυρίου ἐν γῇ Μωὰβ διὰ ρήματος Κυρίου. 6 καὶ ἔθαψαν αὐτὸν ἐν Γαῖ ἐγγὺς οἴκου Φογώρ· καὶ οὐκ εἶδεν οὐδεὶς τὴν ταφὴν αὐτοῦ ἕως τῆς ἡμέρας ταύτης. 7 Μωυσῆς δὲ ἦν ἑκατὸν καὶ εἴκοσιν ἐτῶν ἐν τῷ τελευτᾶν αὐτόν· οὐκ ἠμαυρώθησαν οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτοῦ, οὐδὲ ἐφθάρησαν τὰ χελώνια αὐτοῦ. 8 καὶ ἔκλαυσαν οἱ υἱοὶ ᾿Ισραὴλ Μωυσῆν ἐν ᾿Αραβὼθ Μωὰβ ἐπὶ τοῦ ᾿Ιορδάνου κατὰ ῾Ιεριχὼ τριάκοντα ἡμέρας· καὶ συνετελέσθησαν αἱ ἡμέραι πένθους κλαυθμοῦ Μωυσῆ. 9 καὶ ᾿Ιησοῦς υἱὸς Ναυὴ ἐνεπλήσθη πνεύματος συνέσεως, ἐπέθηκε γὰρ Μωυσῆς τὰς χεῖρας αὐτοῦ ἐπ᾿ αὐτόν· καὶ εἰσήκουσαν αὐτοῦ οἱ υἱοὶ ᾿Ισραὴλ καὶ ἐποίησαν καθότι ἐνετείλατο Κύριος τῷ Μωυσῇ. 10 καὶ οὐκ ἀνέστη ἔτι προφήτης ἐν ᾿Ισραὴλ ὡς Μωυσῆς, ὃν ἔγνω Κύριος αὐτὸν πρόσωπον κατὰ πρόσωπον, 11 ἐν πᾶσι τοῖς σημείοις καὶ τέρασιν, ὃν ἀπέστειλεν αὐτὸν Κύριος ποιῆσαι αὐτὰ ἐν γῇ Αἰγύπτῳ Φαραὼ καὶ τοῖς θεράπουσιν αὐτοῦ καὶ πάσῃ τῇ γῇ αὐτοῦ, 12 τὰ θαυμάσια τὰ μεγάλα καὶ τὴν χεῖρα τὴν κραταιάν, ἃ ἐποίησε Μωυσῆς ἔναντι παντὸς ᾿Ισραήλ.


Με μεγάλη έκπληξη καταγράφεται από τον συγγραφέα του βιβλίου Μωυσή (όπως οι χριστιανοί πιστεύουν ακόμα ( βλέπε:
http://www.i-m-attikis.gr - Ιερά Μητρόπολις Αττικής και στις Σύντομες μελέτες της δογματικής ομάδος των ορθοδόξων που απλά δε μελετάν τις γραφές τους) , ο θάνατος και η ταφή του. Ακόμα και οι Ιουδαίοι έχουν κάποια άλλη γνώμη: Pen Ultimate / Our wishes, his command.

Θυμάμαι το ανέκδοτο που έλεγε ότι κάποιος ήταν τόσο γρήγορος που μπορούσε να κλειδώσει το συρτάρι ενός κομοδίνου και να προλάβει να ρίξει και το κλειδί μέσα στο συρτάρι.

Εάν νομίζουμε ότι με αυτά τα άνοστα αστεία και ψέματα, η ψυχή του ανθρώπου γίνεται καλύτερη και πλησιάζει στην αλήθεια, έχουμε ήδη χάσει το μυαλό, τη θέληση και την αγάπη για την αλήθεια καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον αυτού του λαού που τόσα έκανε όταν η αλήθεια ήταν ο δρόμος και η επιστήμη η μέθοδος ζωής, η φιλοσοφία τρόπος ανάπτυξης της σκέψης του κάθε πολίτη.

Έχω φτάσει να ακούω ότι η φιλοσοφία είναι μόνο για τους πλούσιους, λες και ο Σωκράτης άφησε παλάτια και χρυσά στέμματα στους τρεις υιούς του.

Reblog this post [with Zemanta]

Οι Ιουδαίοι δεν ήταν μονοθεϊστές

Miriam and Aaron complain against Moses, engra...Image via Wikipedia
Έξοδος κεφάλαιο 32

ΚΑΙ ἰδὼν ὁ λαὸς ὅτι κεχρόνικε Μωυσῆς καταβῆναι ἐκ τοῦ ὄρους, συνέστη ὁ λαὸς ἐπὶ ᾿Ααρὼν καὶ λέγουσιν αὐτῷ· ἀνάστηθι καὶ ποίησον ἡμῖν θεούς, οἳ προπορεύσονται ἡμῶν· ὁ γὰρ Μωυσῆς οὗτος ὁ ἄνθρωπος, ὃς ἐξήγαγεν ἡμᾶς ἐκ γῆς Αἰγύπτου, οὐκ οἴδαμεν τί γέγονεν αὐτῷ. 2 καὶ λέγει αὐτοῖς ᾿Ααρών· περιέλεσθε τὰ ἐνώτια τὰ χρυσὰ τὰ ἐκ τοῖς ὠσὶ τῶν γυναικῶν ὑμῶν καὶ θυγατέρων καὶ ἐνέγκατε πρός με. 3 καὶ περιείλαντο πᾶς ὁ λαὸς τὰ ἐνώτια τὰ χρυσᾶ τὰ ἐν τοῖς ὠσὶν αὐτῶν καὶ ἤνεγκαν πρὸς ᾿Ααρών. 4 καὶ ἐδέξατο ἐκ τῶν χειρῶν αὐτῶν καὶ ἔπλασεν αὐτὰ ἐν τῇ γραφίδι καὶ ἐποίησεν αὐτὰ μόσχον χωνευτὸν καὶ εἶπεν· οὗτοι οἱ θεοί σου, ᾿Ισραήλ, οἵτινες ἀνεβίβασάν σε ἐκ γῆς Αἰγύπτου. 5 καὶ ἰδὼν ᾿Ααρὼν ᾠκοδόμησε θυσιαστήριον κατέναντι αὐτοῦ, καὶ ἐκήρυξεν ᾿Ααρὼν λέγων· ἑορτὴν τοῦ Κυρίου αὔριον. 6 καὶ ὀρθρίσας τῇ ἐπαύριον ἀνεβίβασεν ὁλοκαυτώματα καὶ προσήνεγκε θυσίαν σωτηρίου, καὶ ἐκάθισεν ὁ λαὸς φαγεῖν καὶ πιεῖν καὶ ἀνέστησαν παίζειν.

Εδώ φαίνεται καθαρά ότι ο Ααρόν ήταν ο αρχιερέας του Βαάλ (χρυσού βουβαλιού) θεού των Εβραίων και θυσίαζε όχι μόνο αυτός αλλά εποίησε βωμό για να κάνουν και άλλοι Ιουδαίοι θυσίες στο Βαάλ.

Μετά από λίγο έγινε ο αρχιερέας του Γιαχβέ δίπλα στο Μωυσή, με την ίδια άνεση που ήταν και αρχιερέας του Βαάλ. Ουδέν μεμπτό για την πρώτη ή δεύτερη θεότητα που υπηρετούσε καταλογίστηκε εναντίον του, ουδέποτε διατάχθηκε η σφαγή ή ο λιθοβολισμός του, όπως καταγράφει η εβραϊκή βίβλος εναντίον άλλων ανθρώπων.

Αν και στη σημερινή μορφή ο Βαάλ εκφράζει τον αντίπαλο του μοναδικού θεού, στην εποχή της συγγραφής της πεντατεύχου, παρατηρούμε το εναλλάξιμο των δύο θεοτήτων.

Κριταί Β᾽


10 καί γε πᾶσα ἡ γενεὰ ἐκείνη προσετέθησαν πρὸς τοὺς πατέρας αὐτῶν, καὶ ἀνέστη γενεὰ ἑτέρα μετ’ αὐτούς, οἳ οὐκ ἔγνωσαν τὸν κύριον καί γε τὸ ἔργον, ὃ ἐποίησεν ἐν τῷ Ισραηλ. 11 Καὶ ἐποίησαν οἱ υἱοὶ Ισραηλ τὸ πονηρὸν ἐνώπιον κυρίου καὶ ἐλάτρευσαν τοῖς Βααλιμ. 12 καὶ ἐγκατέλιπον τὸν κύριον τὸν θεὸν τῶν πατέρων αὐτῶν τὸν ἐξαγαγόντα αὐτοὺς ἐκ γῆς Αἰγύπτου καὶ ἐπορεύθησαν ὀπίσω θεῶν ἑτέρων ἀπὸ τῶν θεῶν τῶν ἐθνῶν τῶν περικύκλῳ αὐτῶν καὶ προσεκύνησαν αὐτοῖς καὶ παρώργισαν τὸν κύριον 13 καὶ ἐγκατέλιπον αὐτὸν καὶ ἐλάτρευσαν τῷ Βααλ καὶ ταῖς Ἀστάρταις. 14 καὶ ὠργίσθη θυμῷ κύριος ἐν τῷ Ισραηλ καὶ παρέδωκεν αὐτοὺς εἰς χεῖρας προνομευόντων, καὶ κατεπρονόμευσαν αὐτούς· καὶ ἀπέδοτο αὐτοὺς ἐν χερσὶ τῶν ἐχθρῶν αὐτῶν κυκλόθεν, καὶ οὐκ ἠδυνήθησαν ἔτι ἀντιστῆναι κατὰ πρόσωπον τῶν ἐχθρῶν αὐτῶν. 15 ἐν πᾶσιν, οἷς ἐξεπορεύοντο, καὶ χεὶρ κυρίου ἦν ἐπ’ αὐτοὺς εἰς κακά, καθὼς ἐλάλησεν κύριος καὶ καθὼς ὤμοσεν κύριος αὐτοῖς, καὶ ἐξέθλιψεν αὐτοὺς σφόδρα. 16 καὶ ἤγειρεν κύριος κριτάς, καὶ ἔσωσεν αὐτοὺς κύριος ἐκ χειρὸς τῶν προνομευόντων αὐτούς. 17 καί γε τῶν κριτῶν οὐχ ὑπήκουσαν, ὅτι ἐξεπόρνευσαν ὀπίσω θεῶν ἑτέρων καὶ προσεκύνησαν αὐτοῖς· καὶ ἐξέκλιναν ταχὺ ἐκ τῆς ὁδοῦ, ἧς ἐπορεύθησαν οἱ πατέρες αὐτῶν τοῦ εἰσακούειν τῶν λόγων κυρίου, οὐκ ἐποίησαν οὕτως. 18 καὶ ὅτι ἤγειρεν κύριος κριτὰς αὐτοῖς, καὶ ἦν κύριος μετὰ τοῦ κριτοῦ καὶ ἔσωσεν αὐτοὺς ἐκ χειρὸς ἐχθρῶν αὐτῶν πάσας τὰς ἡμέρας τοῦ κριτοῦ, ὅτι παρεκλήθη κύριος ἀπὸ τοῦ στεναγμοῦ αὐτῶν ἀπὸ προσώπου τῶν πολιορκούντων αὐτοὺς καὶ ἐκθλιβόντων αὐτούς. 19 καὶ ἐγένετο ὡς ἀπέθνῃσκεν ὁ κριτής, καὶ ἀπέστρεψαν καὶ πάλιν διέφθειραν ὑπὲρ τοὺς πατέρας αὐτῶν πορεύεσθαι ὀπίσω θεῶν ἑτέρων λατρεύειν αὐτοῖς καὶ προσκυνεῖν αὐτοῖς· οὐκ ἀπέρριψαν τὰ ἐπιτηδεύματα αὐτῶν καὶ τὰς ὁδοὺς αὐτῶν τὰς σκληράς.

Reblog this post [with Zemanta]

ΣΕΡΡΕΣ: ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ «ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ»

Fire WalkingImage by Aidan Jones via Flickr

Ποιο επίκαιρο παρά ποτέ στις ΣΕΡΡΕΣ: ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΙΜΟ «ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ» αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι φτωχοί θα πρέπει να μάθουν να περπατάνε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.


Reblog this post [with Zemanta]

Η τρόικα επιβάλλει την εύρεση καταχραστών ... Περιμένοντας τους Βαρβάρους

Greek CatImage via Wikipedia

Δεν θα έλεγα ότι είναι Απίστευτη πρόκληση! 70 εφοριακοί με περιουσίες μαμούθ αφού είναι γνωστό το κατάστημα που διαθέτουν οι τελώνες και οι φαρισαίοι της Ελληνικής παραοικονομίας.

Όταν όλοι οι συναλλασσόμενοι βγαίνουν κερδισμένοι, οι υπόχρεοι φόρου αλλά και οι εφοριακοί, και δεν έγινε ποτέ έλεγχος περιουσιακών στοιχείων, δεν έχουν καταγραφεί οι ιδιοκτησίες των ακινήτων, αγρών, πλεούμενων και ιπταμένων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, αφού όλες οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν παρανομούντες που θέλουν να καλύπτουν τους εαυτούς τους, σίγουρα δεν είναι έκπληξη ότι οι υπηρεσίες κωλυσιεργούν με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο τις νόμιμες αναφορές έργου, και ας μη φτάσουμε σε νόμους φωτογραφήσεις συγκάλυψης παρανομιών.

Μόνο οι εργαζόμενοι αλλοδαποί που πληρώνουν όλους τους φόρους, ένσημα και παντός είδους εισφορές και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, είναι κατά τα φαινόμενα οι αθώοι και αδικημένοι της Ελληνικής πραγματικότητας.

Reblog this post [with Zemanta]

Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική πάει από δω ...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Θυμηθήτε ποιων τα χέρια ζητούν να φιλούν, και με τι ασχολούνται εκείνοι





Αντιπαράθεση Κούγια με Ζήνδρο για την υπόθεση Γιοσάκη και σχέσεις με Θεόκλητο και Χριστόδουλο.
Controversy between Kougias and Zindros about Giosakis, Theokletus and Christodoulus.

Αφού είδαμε τα Εργα και ημέρες του Ιάκωβου Γιοσάκη για τα Εκτός συνόρων ήρθε ο καιρός που Δικαιώθηκε ο Γιοσάκης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο . Τώρα λοιπόν να ξέρετε ότι Επιστρέφει στα ιερατικά του καθήκοντα ο Ιάκωβος Γιοσάκης ... , τρέξτε να πάρετε ευλογία και κρατήστε σειρά για τα δικαστικά σας αιτήματα, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ, προλάβετε ... ή θρησκεία έχει για όλους και για όλα, τίποτα δε μένει ανήκουστο, τίποτα δε θεωρήται παράλογο.

Όλα τα βοηθά η θρησκειολογική πρακτική.

Και μη ξεχάστε, και οι πολιτικοί μας έχουν την ικανότητα ευλογίας, σκύψτε και φιλήστε ... όπως σας έχουν μάθει μέχρι τώρα οι θρησκευτικοί ταγοί να ακούτε τους συνεταίρους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο δικός μου πρώην θρησκευτικός ταγός της ορθοδοξίας, όταν ήμουν και εγώ πρόβατο (ζωο δηλαδή κανονικότατο), μου είχε ζητήσει να πάμε μαζί να αγοράσουμε εσώρουχα για μένα. Και φαντάσου ότι ήμουν νεοπαντρεμένος ... αλλιώς τί άλλο θα μου ζητούσε εκείνη τη στιγμή. Τώρα όμως εφυσηχάζει (ανησύχως).

Nathan Myhrvold: Could this laser zap malaria?

Nathan MyhrvoldImage by jdlasica via Flickr

Nathan Myhrvold: Could this laser zap malaria?


About this talk

Nathan Myhrvold and team's latest inventions -- as brilliant as they are bold -- remind us that the world needs wild creativity to tackle big problems like malaria. And just as that idea sinks in, he rolls out a live demo of a new, mosquito-zapping gizmo you have to see to believe.

About Nathan Myhrvold

Nathan Myhrvold is a professional jack-of-all-trades. After leaving Microsoft in 1999, he's been a world barbecue champion, a wildlife photographer, a chef, a contributor to SETI, and a volcano explorer.

Why you should listen to him:

Since leaving his post as Microsoft's Chief Technology Officer in 1999 (with fortune in tow), Nathan Myhrvold has been a professional exemplar of the spirit of the "Renaissance Man," proudly following his interests wherever they've led. His dispersed passions have triggered an impressive list of accomplishments, including world barbecue championships, major archeological finds (several Tyrannosaurus rex skeletons), prize-winning wildlife photography, building a section of Babbage's Difference Engine #2, s, and a new and consuming interest in the sous-vide cooking technique.

Malcolm Gladwell's 2008 New Yorker profile of him revealed an impish but truly inspired character whose latest company, Intellectual Ventures -- which brainstorms and patents a wide array of inventions -- might be just the courageous force for innovation that the world needs. After funding SETI projects such as the Allen Telescope Array, exploring active volcanoes and investigating penguin digestion, Myhrvold insists that his hobbies aren't as discursive as they seem. They do have a common denominator, after all: him.

"He is gregarious, enthusiastic, and nerdy on an epic scale."
Malcolm Gladwell







Reblog this post [with Zemanta]

William Li: Can we eat to starve cancer?

Health care costs as a percent of GDP for OECD...Image via Wikipedia


William Li: Can we eat to starve cancer?


About this talk

William Li presents a new way to think about treating cancer and other diseases: anti-angiogenesis, preventing the growth of blood vessels that feed a tumor. The crucial first (and best) step: Eating cancer-fighting foods that cut off the supply lines and beat cancer at its own game.

About William Li

William Li heads the Angiogenesis Foundation, a nonprofit that is re-conceptualizing global disease fighting.

Why you should listen to him:

Many of society’s most devastating diseases -- cancer, cardiovascular disease, diabetes and Alzheimer’s, to name a few -- share a common denominator: faulty angiogenesis, the body’s growth of new capillary blood vessels. Given excessive or insufficient blood vessel growth, serious health issues arise. While researching under Harvard surgeon Judah Folkman, who pioneered the study of angiogenesis, Li learned how angiogenesis-based medicine helps patients overcome numerous diseases by restoring the balance of blood-vessel growth.

Li co-founded the Angiogenesis Foundation in 1994. The foundation’s Project ENABLE -- a global system that integrates patients, medical experts and healthcare professionals -- democratizes the spread and implementation of knowledge about angiogenesis-based medicines, diet and lifestyle. Some 40,000 physicians have been educated on new treatments, ranging from cancer care to wound care, by the foundation’s faculty of medical experts, and they are bringing new, lifesaving and disease-preventing techniques to people around the world.

"Imagine that one medical advancement held the promise to conquer cancer, perhaps within your lifetime … the potential to also end more than 70 of life's most threatening conditions, affecting one billion people worldwide. This is the promise of angiogenesis, the first medical revolution of the 21st century."
William Li






Reblog this post [with Zemanta]

Viktor Frankl: Why to believe in others


Viktor Frankl: Why to believe in others.


About this talk

In this rare clip from 1972, legendary psychiatrist and Holocaust-survivor Viktor Frankl delivers a powerful message about the human search for meaning -- and the most important gift we can give others.

About Viktor E Frankl

Neurologist and psychiatrist Viktor Frankl pioneered an approach to psychotherapy that focuses on the human search for meaning.

Why you should listen to him:

Viktor E. Frankl was Professor of Neurology and Psychiatry at the University of Vienna Medical School. He spent three years during World War II in concentration camps, including Theresienstadt, Auschwitz, and Dachau, where he formulated many of his key ideas. Logotherapy, his psychotherapeutic school, is founded on the belief that striving to find meaning in life is the most powerful motivation for human beings.

Frankl wrote 39 books, which were published in 38 languages. His best-known, Man's Search for Meaning, gives a firsthand account of his experiences during the Holocaust, and describes the psychotherapeutic method he pioneered. The Library of Congress called it one of "the ten most influential books in America." Frankl lectured on five continents.

"Challenging the meaning of life is the truest expression of the state of being human. "
Viktor Frankl




Craig Venter unveils "synthetic life"

J. Craig VenterImage via Wikipedia

Craig Venter unveils "synthetic life"


About this talk

Craig Venter and team make a historic announcement: they've created the first fully functioning, reproducing cell controlled by synthetic DNA. He explains how they did it and why the achievement marks the beginning of a new era for science.

About Craig Venter

In 2001, Craig Venter made headlines for sequencing the human genome. In 2003, he started mapping the ocean's biodiversity. And now, in 2010, he's created the first synthetic lifeforms -- microorganisms that can produce alternative fuels.

Why you should listen to him:

Craig Venter, the man who led the private effort to sequence the human genome, is hard at work now on even more potentially world-changing projects.

First, there's his mission aboard the Sorcerer II, a 92-foot yacht, which, in 2006, finished its voyage around the globe to sample, catalouge and decode the genes of the ocean's unknown microorganisms. Quite a task, when you consider that there are tens of millions of microbes in a single drop of sea water. Then there's the J. Craig Venter Institute, a nonprofit dedicated to researching genomics and exploring its societal implications.

In 2005, Venter founded Synthetic Genomics, a private company with a provocative mission: to engineer new life forms. Its goal is to design, synthesize and assemble synthetic microorganisms that will produce alternative fuels, such as ethanol or hydrogen. He was on Time magzine's 2007 list of the 100 Most Influential People in the World.

In early 2008, scientists at the J. Craig Venter Institute announced that they had manufactured the entire genome of a bacterium by painstakingly stitching together its chemical components. By sequencing a genome, scientists can begin to custom-design bootable organisms, creating biological robots that can produce from scratch chemicals humans can use, such as biofuel. And in 2010, they announced, they had created "synthetic life" -- DNA created digitally, inserted into a living bacterium, and remaining alive.

"Either he is one of this era's most electrifying scientists, or he's one of the most maddening."
Washington Post


Aris Patrinos: The Greek Scientist behind the Creation of Artificial Life.



Reblog this post [with Zemanta]


Έχοντας την υπηκοότητα, μένει να προσεύχονται για σύντομη διαδοχή στην Κωνσταντινούπολη













Διαβάστε τα μη ῾άγια῾ λόγια του αποκαλουμένου εθνομάρτυρα και ιερομάρτυρα κατά των αρχόντων της επαναστάσεως του γένους.

Τώρα με χαρά τους δέχονται πίσω στην νέα οθωμανική επικυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αισθήματα αφιλοπατρίας Ελλήνων υπηκόων της Δυτικής Θράκης



Δείτε με τι αγάπη για την πατρίδα και τους συγκατοίκους της Χώρας έχουν στις συγκεντρώσεις τους οι ηγέτες των μουσουλμάνων Ελλήνων, και τι προτρέπουν για τους ομόθρησκους τους που αποκλίνουν από την προσωπική τους επιλογή.

Χαρείτε με την προτροπή συμφιλίωσης με αλλόθρησκους (ή με αυτή που δεν έγινε!). Ακόμα και οι πομάκοι που έχουν βουλγαρική εθνοτική προέλευση, βρίσκονται στα χέρια μερικών Τουρκόφωνων αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται για εκείνους πραγματικά, ούτε και η βουλγαρική κυβέρνηση, αλλά ούτε και η ελληνική , αφού τους υποχρεώνει να μαθαίνουν τουρκικά στα σχολεία τους.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει το φαινόμενο; Ειλικρινά ζητώ γνώμες.

Ιστορία του Έθνους: Κρητικοί που έγιναν μουσουλμάνοι, παρέμειναν Ελληνόφωνοι.

Αν και η Εκκλησία θεωρεί γνήσιο Έλληνα μόνο τον ορθόδοξο χριστιανό, η ίδια Εκκλησία που ακόμα ψέλνει βρισιές και αναθέματα κατά των Ελλήνων στις λειτουργίες της

Οι ισχυρισμοί ότι δήθεν η Ελληνική γλώσσα διασώθηκε από την Ορθοδοξία καταρρίπτονται πανηγυρικά όταν συνειδητοποιούμε μέσα από την τεκμηριωμένη ιστορική έρευνα, ότι μεγάλοι και συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί που εξισλαμίστηκαν μαζικά σε διάφορες ιστορικές περιόδους και ως εκ τούτου διέκοψαν κάθε σχέση με την Εκκλησία ακολουθώντας τη θρησκεία του Προφήτη, και απολαμβάνοντας τα προνόμια του μουσουλμάνου σε μία μουσουλμανική αυτοκρατορία όπως η Οθωμανική, ωστόσο παρέμειναν ελληνόφωνοι (σε πείσμα αλήθεια τίνος πράγματος; ), και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες απόγονοι αυτών παραμένουν ελληνόφωνοι μέχρι και σήμερα εντός του τουρκικού κράτους.
Οι άνθρωποι αυτοί διατήρησαν την Ελληνική γλώσσα ζωντανή δίχως να πηγαίνουν στην εκκλησία να ...; ακούσουν τη λειτουργία, και δίχως να μαθαίνουν ελληνικά γράμματα στα κατηχητικά και ιεροδιδασκαλεία, που λειτουργούσαν επί τουρκοκρατίας με την άδεια και την ανοχή του οθωμανικού κράτους. Οι ίδιοι αυτοί ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι με το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 βρέθηκαν πρώτοι στο στόχαστρο των εξεγερμένων Ελλήνων και πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος. Ωστόσο, υπήρξαν και ελάχιστοι Έλληνες μουσουλμάνοι, όπως ο εθνικός μας ήρωας Οδυσσέας Ανδρούτσος, που έβαλε το έθνος του πάνω από τη θρησκεία, γι' αυτό και τάχτηκε στο πλευρό των επαναστατών.
Στη συνέχεια του κειμένου μας δεν θα αναφερθούμε σε όλες τις περιπτώσεις εξισλαμισμού ελληνικών πληθυσμών (αυτό είναι έργο τεράστιο και αποτελεί άλλη μελέτη), αλλά θα σταθούμε μόνο σε εκείνες που αυτοί οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί παρέμειναν ελληνόφωνοι μέχρι το 1821 και αργότερα μέχρι τις μέρες μας. Και θα περιοριστούμε μόνο σε αυτούς, διότι αυτοί αποδεικνύουν ότι καμία Εκκλησία και καμία Ορθοδοξία δεν τους διέσωσε την Ελληνική τους γλώσσα, αλλά τη διέσωσαν μόνοι τους. Και αν αυτό το κατάφεραν οι ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι, που είχαν όλους τους λόγους να «τουρκέψουν» και γλωσσικά, αλλά δεν το έκαναν, γιατί άραγε και στην περίπτωση των χριστιανών ελληνοφώνων να μην ισχύει το ίδιο, αλλά σων και καλά πρέπει να αποδίδουμε στην Ορθοδοξία εύσημα που δεν της ανήκουν, αντί να αναζητήσουμε τους πραγματικούς λόγους και αιτίες που κράτησαν την ελληνική φωνή ζωντανή.